HYVÄÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ KAIKILLE!!!!!

1297709335_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


NolostunutEi ole maanantai-aamun vika, että kaikki alkoi erittäin huonoissa merkeissä. Elämä on .....

Jostain syystä en nyt tänään tajunnut... tai siis en pitkään aikaan.... Mihin oikeasti tämä Suomi on menossa?

Ihmisiä irtisanotaan tai lomautetaan? Sitten samalla kuitenkin..... Meikäläistä... rumasti sanottuna "monivammaista", ikääntynyttä ihmistä, yritetään sitkeästi kuntouttaa.... Eläkkeelle et pääse, päätökset puuttuu. Varhaiseläkkeelle ? Älä naurata. Niin töihin!!! Kaikki vaan...... Niin pitkään, kun henki pihisee!

Silmänisku Enpä minä nuorena edes osannut kuvitella, jos kukaan, tämmöistä kehitystä. Niin. Alkutaipaleella.... Silloin joskus fuusioitiin, tehtiin leikkauksia, mutta ei se tarkoittanut välttämättä työn menetystä kokonaan. Onpa siitä kuitenkin aikaakin. Silloin vielä, ennen vanhaan Silmänisku oli toisin. Riitti haasteita, työpaikkoja, jos vain itsellä oli halua eteenpäin. Koulutus ja ammattitaito hankittiin työn myötä. Nykyaikana vaatimukset lisääntyy. Ammattitaitoakin tarvitaan eri lailla. "Nuori, ammattikokemusta... jne. Koulutus vie ison osan elämästä (ja rahat ).

Mutta. Sitä tikulla silmään, joka vanhoja muistelee.

Nyt kuitenkin kommentit ovat tyyppiä "yleensä". Tunteet tahtoo olla enemmän "raivoa".  Pitäisi huolehtia itsestään ja perheestään, oma läheinen on lomautettu, ehkä molemmat , lapset irtisanottu, osa työttömänä jo pitkään.... Ja nuorilla elämä edessä, pieniä lapsia? Miten ihmeessä tämmöiseen on tultu?

Ei voi muuta kuin ihmetellä!

Mutta.

Nyt on ihan oikea talvi. Täällä ainakin. Lunta on. Jos ei nyt metritolkulla, niin ainakin paljon. Pakkanen on paukkunut, lumisateiden jälkeen, ihan reilusti. Tänä aamuna oli -28 !! Siinä on sitten lämmittämistä. Onneksi tämmöinen mummonmökki lämpiää hyviin puuhellalla ja pönttömuurilla. Niillä on toistaiseksi selvitty. Yksi "pönttö" ja hellan leivinuuni ovat vielä varalla! Jos ne eivät riitä, niin sitten täytyy turvautua sähköön. Tosin myönnettäköön, että pesuhuone/sauna ja tilkkutupani lämpiää sähköpatterilla. Jänskäri  (jänskärit?) ovat ahkerasti vierailleet pihamaalla koristepensaiden kimpussa. Samoin ovat olleet kiinnostuneita meidän vanhasta omenapuusta, lähinnä sen juurella olevista juuriversoista. Sitä ei ole pidetty pahana, koska puu ei mitä todennäköisimmin kärsi. Onpahan "elukoilla" ruokaa.

Kovasti lintujakin on yritetty ruokkia. Ja ne palkitsee nyt, aurinkoisina päivinä, aivan mahtavalla sirkutuksellaan. Vanha tuttava, mustarastas, on tänäkin talvehtinut! Punatulkuista on vain yksi parihavainto : ( Keltasirkkujakin ilmestyi, kun ostimme, kauran puutteessa, linnuille tehtyjä "papanoita".

Siis. Kaikista vaikeuksista huolimatta.

Nauttikaa kevättalvesta...

NauruNauru