Viime syksynä meill, tai siis miehelle,  tarjoutui mahdollisuus valita useista kohteista loma. Neljännesvuoden palvelusuran huipennus oli kahden viikon täyshoito matkoineen jossain ennalta määrätyn listan mukaisista kohteista. Ja vielä palkallisena! Vähänkö olin kade.

No kuitenkin yhdessä, viime syksynä, päätimme, että jaamme sen kahteen osaan, koska se oli mahdollista. Yksi viikko nyt alkutalvesta Saariselällä ja toinen viikko juhannuksen aikaan Naantalissa. Tiesi siis,,,, ja tietää,,,, rahan menoa meikäläiseltä. Kas, kun kutsu mukaan tuli heti... No. Jaa.....

Päädyimme sitten ensimmäisen viikkon ... Saariselälle. Olisihan sitten lunta tiedossa, kun ei täällä moneen vuoteen, ainakaan kymmeneen, ollut lunta mailla eikä halmeilla. Silleen oikeesti.

Koomista tietenkin nyt on se, että lunta olisi riittänyt täällä omissa nurkissakin. Mutta tietty. Loma on aina loma. Minä tietysti "siipeilin", joskin vähän edullisempaan hintaan. Kun ei mies olisi lähtenyt "omin nokin". Ainakin sanoi niin Yllättynyt. No. Okei. Ei minulla mitään sitä vastaankaan....

Saariselälle siis!

2010_02_161.jpg

Hotelli Holiday Club Saariselkä. Sviitit yläkerrassa. Me alakerrassa, kontin vieressä!

Viikko kului kyllä tosi hyvin. Hyvää ruokaa. Ystävällistä palvelua. Rentoutumista.  Raitista ilmaa. Maisemia. Ihastuin vallan lapin  puihin!

2010_02_16.jpg

Onhan noita täälläkin, mutta ovat niin ... kauniita.... eri tavalla. Arvata saattaa siis, että suurin osa lomakuvista... oikein.... on lumisia puita. Katsokaa itse!

Lisätodisteita löytyy kansiosta "Saariselkä"

Japanilaiset olivat tulleet (hotellin täydeltä) katsomaan revontulia! Henkilökunnan mukaan turistit seikkailivat pitkin Saariselkää, pitkin öitä, bongatakseen revontulia. Se siis selitti runsaan japanilaisten määrän. Ihania turisteja. Ilman "älämölöä" ja aina tervehtien. Myös lapset.

Meikäläiset, laiskuuttaan, tyydyimme vain valokuvaamaan värejä. Teknisen revontulen olivat toteuttaneen Ravintola/bar - Siberian porukka. Niitä mekään emme jaksaneet mennä katsomaan yöllä(illalla), vaikka aurinkokin oli siellä vasta nousuasteella.

Saariselk%C3%A4-02-10.jpg

Matkan "fiiliksiin" iski kyllä sitten paikallinen ostoskeskus.

Saariselkähän on muodostunut ikäänkuin pieneksi kyläksi. Hotelleja etupäässä, lomamökkejä ja -osakkeita.

Ja sitten market. Toki siellä oli paljon myös muutakin toimintaa, mikä nyt matkalla markettiin osui meikäläisen silmään. Oli siellä paljon muutakin. Mutta käsityö-ihmisenä iskin silmäni tähän.

IMG_1256.JPGIMG_1255.JPG

mutta Kukkeli herätti meissä sympatiaa. Jo nimensäkin vuoksi!  Tavaratalo, kaikki tarvittava. Todetaan kuitenkin, tähän väliin, että vähän negatiivistäkin. Turisti"rysä". Mutta kaikella kunnioituksella. Elinkeino tuolla leveysasteella pitää ollakin. Ja valikoima... aivan mahtava.

IMG_1250.JPG

Kaksi kerrosta. Päivittäiset elintarvikkeet ja paaaaaaljon muuta!

IMG_1244.JPG

Tavattiin siellä myös "eläviä", pikkulintuja...

IMG_1249.JPG

Uskomatonta! Varpusia siinä pakkasessa (reilu -20 C)

Lapin ikävä jäi!

Nyt ymmärrän, miksi ihmiset "kipuavat" lappiin!!!