Tänä keväänä, ensimmäisten helteiden aikaan, innostuin aurinkovärjäyksestä. Aihetta on sivuttu tilkkupiirissä moneen otteeseen, toteutettukin alkukesästä 2008, mutta itse toimin tuolloin päivän emäntänä. Värjäämiseen ei siis ollut aikaa keskittyä. Ajattelin toteuttavani itseäni myöhemmin kesällä, mutta eipä siihen sitten kosteuden ja sateiden vuoksi tarjoutunutkaan mahdollisuutta.

Niinpä nyt oli oiva hetki, kun hellettä luvattiin oikein pariksi päiväksi.

Alkuasetelmat näyttivät tältä.

3628256265_77752884b0.jpg

Värjäykseen käytin kaksi aamupäivää. Puolenpäivän maissa oli suorastaan pakko paeta kuumuutta sisätiloihin, näyttihän pihamittari yli kolmenkymmenen lämpöasteen.

 

3629068558_d93b9ccbfe.jpg

En tiedä, kuinka paljon suoranainen paahde vaikutti  lopputulokseen, mutta totesin, että joissain väreissä tapahtui muutos heti. Väripinnat muuttuivat ikäänkuin öljymäisiksi, ja oikeastaan kuviotakaan ei kankaaseen syntynyt. Vai olisiko syy ollut kuitenkin kankaassa (puuvillaa, pesty 60 asteessa) Josko joku asiaa enemmän tuntevista mahdollisesti kommentoisi tai lähettäisi vaikka sähköpostia......

3628272083_b65b164364.jpg

Toisena päivänä osa edellisen päivän tekeleistä ja kokeiluista näyttivät niin toivottoman värittömiltä, että päätin kokeilla ja tehdä  usintavärjäyksen jo kuivuneen värin päälle. Lopputulos on toistaiseksi vielä hämärän peitossa, koska silitys ja pesu on vielä niille tekemättä. Niihin varmaan palaankin myöhemmin kesällä blogissani.

3629070586_9c05a37f61.jpg

Jonkinlaisia onnistuneita aikaansaannoksiakin syntyi, joskin oman silityksessä tapahtuneet tahattoman huolimattomuuteni seurauksena tähänkin työhön jäi huomattavia vaaleita kohtia.  Mutta kaikenkaikkiaan lopputulokset lienevät käyttökelpoisia tulevissa tilkkutöissä :) Ainakaan toista samanlaista ei tule vastaan, kun ei itsekään kahta samanlaista pystynyt luomaan, neljää samanlaista yritin itse.

Lisää aurinkovärjäyskuvia löydät KUVAMAAILMANI-sivulta löytyvästä linkistä, jonne kuvia sitten lisäänkin, kunhan saan tehtyä urakan loppuun.

Kannattaa muuten kokeilla!!