00020148.gifEillinen ylläpidon aprillipila oli mielestäni hauska! Itse en tosin siihen langennut, kun ehdin sen nähdä muiden sivulla. Arvasin siis omaan hallintaan mennessäni, että pila on. Mitään muuta aprillia ei eilisessä ollutkaan.

Aikalailla kuluu nyt aika noiden terveysjuttujen hoitelussa. Pientä stressiä pukkaa pintaan ja olo onkin sitten sen mukainen. Sydänoireet senkun pahenevat entisestään. Eipä auta lääkitys ei. Eilen haetutin miehellä pullon konjakkia, ajattelin kokeilla "vanhan kansan" hoitokonstia. Fingerporillisen (ihan oikeesti) otin illalla ja kas. Vähän helpommalla päästi yön yli ja sain onneksi vähän nukuttua. Joskin sitten jalkahermo ilmoitteli olemassaolostaan. Joskin suo siellä vetelä täällä, aivotoiminta ei sitten pitänytkään moisesta :(

Tänään olisi edessä viimeksi leikatun polven jälkitarkastus. Mitähän siitäkin tulee?! Pitäisi jotenkin osata taas asettaa sanansa, että tulisi ymmärretyksi. Vaikka eipä silti. Mukavaa väkeä on Coxassa. Mutta muuten. Pitäisi ottaa huomioon kaikenlaista, kun vakuutusyhtiölle lausuntoa pitäisi kiikuttaa. Ja Kelalle.

Eikä pelkästään noista polvista, vaan monesta muustakin, selästä ja etenkin tuosta jalan hermojutusta. Saisi samalle "kirjalle" kaikki. Tai sitten ei. Vähän on sellainen epävarma olo. Luurankopassin nyt ainakin saan. Jos vaikka jossain tarvitsee, lentokentällä.... niinpä niin. Eipä taida tästä äkkiseltään olla asiaa sinne....

Niin ja sitten lisämausteen antavat vielä muut. Huomenna on (ihme) yleislääkärin aika terveyskeskuksessa. Saa nähdä. Elän jännityksessä, kerkiänkö sinne asti. Nimittäin ettei tule soittoa sitä ennen, että lääkäriaika on peruttu. Sitä on tapahtunut ennenkin. Lääkäripullan vuoksi. Nyt olisi vaan tosi tarpeen. Yksityistäkin olen monesti miettinyt, mutta pelimerkeistä on kiinni. Että ei auta, kuin odottaa. Se taas puolestaan lykkää vakuutusyhtiön päätöstä ... ties mihin asti. Toimeentulo siis jälleen katkolla.

Ilmoittautumalla työvoimatoimistoon työttömäksi työnhakijaksi asia ehkä järjestyy... Niin on ohjeet. Eläkehakemuksen ajaksi. Ennen päätöstä. Mielenkiintoista.

Mielenkiintoista myös juttu eilen aamulehdessä. "Osa-aikaisen sairausloman saaminen helpottuu pian" Yllättynyt  Eikä ollut aprillipila. Eivät ainakaan tänään kumonneet juttua. Oli ihan etusivulla. Lehdestä sen kahteen kertaan luin (otin leikkeenkin talteen)  ja se oli kyllä ihan selkeää suomenkieltä. Aivan suora lainaus tässä.

"Selkä on jumissa tai masennus vie voimat, eikä täyden työviikon tekeminen onnistu. Vielä nykyään on kärvisteltävä sairauslomalla lähes kolme kuukautta ennen kuin voi palata töihin osa-aikaisesti. Jo ensi vuonna tilanne voi olla toinen."

Ja toinen.

" - Moni masentunut tai selkäongelmista kärsivä jaksaisi jatkaa työelämässä osasairaspäivärahan turvin, eikä tarvitsisi täyttä sairaslomaa"

No ehkä tulkitsen asiaa tahallani vähän väärästä näkökulmasta. Laitetaanko se vaikka tämän tämänhetkisen yleismielentilan syyksi. Negatiivinen ..?..tai jotain....?? Mutta silti ainakin mulla meni kyllä aamukahvi väärään kurkkuun.

Entäpä jos et jaksakaan. Tarkoittaako tämä sitä, että töihin vaan kaikki masentuneet ja selkäsairaat. Olkoonkin, että voi olla tapauksia, että tuo kyseinen käytäntö olisi mahdollinen ja jopa suotava, mutta mihin on unohdettu ihan terveet työttömät?? Josko nyt ensin pyrittäisiin heidät saamaan töihin?

Itse mietin tämän asian näin ...... joskaan ei nyt ole se paras hetki. Ajatellaanpa tätä. Olet ensin töissä ma-ke, sitten pe-la sairauslomalla ja maanantaina sitten reippaasti taas töihin...  Siis katselin asiaa "normaalin" työajan puitteissa, tarkoittaa siis tyyllin "8-16". Voi pojat! Kuinka paljon lääkäri sitten uskaltaa vaikuttaa asiaan lausunnoillaan? Kenen puolella he seisovat? Mitä mieltä ovat itse sairastavat? Ja byrokratia senkun vaan lisääntyy.

Ja sitten se viimeinen "niitti" Hyssälän sanomana (lainaus)

"Asteittainen töihin paluu vaatii työjärjestelyjä ja osatyökykyisyyden hyväksymistä. Tuoreen tutkimuksen mukaan osasairauspäivärahaa saaneiden työmäärää ei ole aina vähennetty työajan lyhentämisestä huolimatta."

Siis. Eikö ongelma ole aina ollut tuossa, hyväksymisessä? Niin itse ainakin olen tässä matkan varrella.. terveenä ja vajaakuntoisena,  todennut. Kuka palkaa vajaakuntoisen/osatyökykyisen, joka tekee vain osan ajasta? Ja sittenkin pitäisi tehdä yksilöityjä työjärjestelyjä?

Kertokaahan nyt "kanssamatkustajat", mitä minulta nyt jää huomioimatta? Asennettani kaikkinensa pidän hyvin elämänmyönteisenä, mutta mikä tuossa asiassa tökkii? Onko tuossa joku viisauden alku?

Sitäkin jäin miettimään, että kenelle "lasku" tästä kaikesta "hässäköinnistä" lankeaa? Ei kai taas vaan veronmaksajat.... Kuten näyttäa kuluttajille lankeavan "vähän" paljon muutakin tänä päivänä.Ihmettelenpä vaan.                    0002014F.gif