Meidän ulkorakennuksen vinnillä on nyt sitten uusi vuokralainen! Ehei. Ei lintu pesänteossa vaan kissa. I-I-I-S-O harmaa-tiikerijuovikas katti!

1237467581_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Muutamia viikkoja sitten mies kysyi, että onko Mikko sisällä. Johon minä sitten toteamaan, että on. Sillä näet on yleensä tapa tulla yöksi sisään iltaisen tarkistus-  ja "toimitus"reissun jälkeen. Meillä, vastoin lakia, kissa liikkuu itsenäisesti ulkona. Olemme kyllä havainneet sen, etteipä se juuri poistu tontilta. Ja naapurin tontilta. Näitä se pitää omana reviirinään, mutta eipä kai enää. Oletan. Oman lenkkinsä tekee, tietyn reitin kulkee ja tulee pihalle. Kesällä karviaisen alle ja talvella vinniin nukkumaan.

Ihmetellessäni kysymyksen syytä hän totesi, että Mikon luukulla istuu joku. Hmmm??? Ajattelin ja sanoinkin ääneen, että kuvittelet vain. Joku putkenpätkä tai muovi sieltä vain näkyy. Ja et rappuvalon loisteessa vain nähnyt. Eli luullin hänen puhuvan siis ihan "pehmeitä".

Vaan kuinkas on käynytkään. Moni tapahtuma on jotenkin saanut selityksen. Ehkä, sanon vieläkin.

No joka tapauksessa. Mies on ihmetellyt joka päivä lumella näkyviä kissan jälkiä, ovat isommat kuin Mikon. Ja nähnytkin kissan istuvan jälleen, päivänvalossa, Mikon luukulla. Viime viikolla sain sitten napattua siitä kuvankin, joskin huonon. En mennyt kovin lähelle, jotta saisin todistusaineiston;) Silloin näin katin ensimmäisen kerran.

Tällä viikolla, ilmeisesti kun kelit ovat lämmenneet, niin hän onkin ollut sitten lähes joka päivä näkösällä. Tänään istui jopa maan tasolla, pihasaunan (= tällä hetkellä tilapäisvarasto) edessä ja paistatteli päivää. Kiipesi kuitenkin välittömästi tikkaille, kun menin kameran kanssa pihalle.

Tämä antaisi selityksen sille, että Mikko ei ole ollut luukullaan aikoihin. Myös ulkona se viihtyy tosi huonosti, vaikka talvisinkin se on yleensä oleillut tuolla kyseisellä vintillä. Siellä purueriste antaa mukavan lämpimmän ja pehmoisen makuupaikan. Sen näkee sinne syntyeistä makuukuopista.

Viime talvena Mikko tuli pari kertaa kotiin iso hampaanreikä silmän ja korvan välimaastossa. Molemmilla kerroilla on ilmeisesti ollut lähellä ettei mene silmä. No niistä selvittiin kyllä viikon sisällä uskollisella märkäpesäkkeen putsaamisella. Eläinlääkäri sanoikin, että haava on tullut todennäköisimmin hampaalla. Melkoiset läpireiät olikin.

Siispä lopputulema on meillä se, että tuo vieraileva "taiteilija" on viihtynyt vintissä koko talven? Mitenkään muuten sen oleilu ja pihalla olleet tassunjäljet eivät ole selitettävissä. Tosin isompiakin elukoita täällä pihapiirissä liikkuu, mutta niitä ei ole päästy vielä näkemään. Kissan jäljen kyllä tunteekin. Hyväkuntoinen näyttäisi olevan, mutta liikkeessä en juuri sitä ole nähnyt. Liikkunee enemmän ilmeisesti yöaikaan, niinkuin kissan on tapana. Varsinkin jo villiintyneen.

Nyt onkin sitten ongelma, mitä tuollaiselle pitäisi tehdä? Meitä katti olollaan ei sinänsä häiritse, pyytääpähän hiiriä. Mutta muuten. Harmittaakin, jos on hylätty. Miksi ottaa kissa, jos ei siitä huolehdita? Tokihan saattaa olla, ettei ole hyväksynyt mahdollisesti uutta asuinpaikkaa ja tullut takaisin kotiseudulleen. Mutta miksi juuri meille? Olemme asuneet tässä jo yli 10 vuotta eikä edellisellä omistajalla ollut kissaa. Naapurilla käy satunnaisesti vain tyttären kissa Valtteri, ovat muuten Mikon kanssa tosi hyviä kavereita;) Kysellyt olen josko joku olisi kissansa hukannut, mutta turhaan. Tässäpä siis pulma ratkaistavaksi. ????????????

Toinenkin vuokralainen on jo tulollaan. Nyt on kyseessä lintu, nimittäin talitintti. Joka kevät on tilkkutupani vinttiin  (kummallisia paikkoja nuo avovintit) tehnyt pesän talitintti. Päätykolmion harjassa on sopiva, linnunkokoinen reikä. Sinne sitten vaan. Ilmoitteli minulle toisapäivänä itsestään, kun olin menossa tupaan. Siinäpä sitten saadaan taas sopia siitä kumpi menee ensin. Hän pesälleen vai minä sisälle tupaan ;)

Seurattavaa siis riittää. Mielenkiinnolla odotamme myös, tuleeko orava jälleen pesimään pihakuuseemme. Ja niistä harakoista ei kyllä olisi väliä, ne ovat olleet joka kesä pelkkä riesa. Vaikka ulkonäöltään komea onkin, sen muut ominaisuudet eivät ole vielä saaneet vakuuttuneksi siitä, että olisi mukava kesäkaveri!