Vierähtipä muutama päivä rattoisasti tutustuessani HTML-koodaukseen! Hirmu hinku tehdä ihka oma blogipohja on edelleen, siis eikun härkää jälleen kerran sarvista. Kaikki muu puuhailu jäikin sitten vallan taka-alalle. Tiskivuoren vuoren ja muiden asioiden hoito onkin sitten pakollista jo tänään. Muuten ei kunnian kukko laula. Perusteena tietysti hommien toimimattomuudelle voisi ilmoittaa, että olenhan toipilas ?!

Netistä googlettamalla löysin oivaa apua harjoittelun aloittamiseen, osa suomenkielistä ja osa englanninkielistä. Tarjontaa oli vaikka kuinka, mutta itse päädyin hyödyntämään kolmea sivustoa. Tutustuminen niihin vie tietty oman aikansa. Asiaa kyllä helpottaa tietysti se, että valitsin itselleni suomenkieliset, koska englantini on ammoisilta ajoilta ja ruostunut matkan varrella käytön puutteessa. Ja eipä tuota tietsikka-englantia opetettukaan vielä meikäläisen käydessä kouluja  Juu ;)

No. Joka tapauksessa. Löytämäni materiaalin avulla ryhdyin omatoimiseksi opiskelijaksi HTML-saralla. Kokeilun ja erehdyksen kautta pääsinkin jo ehkis  melkoisen pitkälle (????).  Pikkuhiljaa alkaa valjeta mitä kaikki merkistöt tarkoittavat koodauksessa. Huh.huh.

Hupaisaa tässä kaikessa on se, että tulostin itselleni moiset "oppaat". Jostain syystä en ole vielä oppinut oikein paneutumaan asioihin kuvaruudulla. Niin on käynyt aiemminkin, jos johonkin asiaan on perehdyttävä tarkemmin. Onkohan tuossa asiassa minulla kohtalotovereita? Vai onkohan se vain "patti" omassa päässä... mene tiedä.

Niin, että lisää ja paljon pitää vielä kahlata läpi. Se mikä sitten olisi oikeasti parasta opintomateriaalia en tietty tiedä, mutta näistä minulle oli apua:

CSS1:n ominaisuudet - Jyväskylän yliopiston IT-tiedekunta ja avoin yo

Pohjia, grafiikkaa, nappeja yms.

TonyArts EasyHtml - suomenkieliden editori

TonyArtsin avulla tein jo ensimmäisiä sivuja. Apuna olen käyttänyt Vuodatuksen valmiin punaisen pohjan koodistoa ymmärtääkseni sen, minkälaista jälkeä ruudulle kukin koodiyhdistelmä (vai miten se nyt sanotaankaan) jättää.

EasyHTML:ssä on myös esikatselumahdollisuus, jolla sivua voi katsoa IE:n selaimessa. Itse kyllä toimin niin, että kopioin koodin Vuodatuksen puolelle ja testasin sitä luomalla uuden blogipohjan. Näin varmistan, tai ainakin se on tarkoitus, että pohjakoodaus toimii vuodatuksessa.