Kokeilevan käsityön piirikin päättyi sitten tuossa kesän korvalla toukokuussa. Talven aikana syntyi..... tai itse asiassa ihan viime metreillä sain tehtyä nk kurssityön valmiiksi.

Alkulähtökohtanahan oli armeijan myymälästä ostettu peltipaita.

1245071573_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Vetäjämme Katri jakoi sen jokaiselle piiriläiselle viime syksynä ja tarkoitus oli, että pusero muuttaisi muotoaan kauden aikana. Puseroista syntyi paljon kaikenlaista osaavien piiriläisten käsissä.

Minun kohdallani idean muhimiseen menikin paljon tehokasta työskentelyaikaa. Kun vielä keinonivelleikkaukset hidastivat työn esille ottamista, niin arvata saattaa, että tuli vähän kiirus. Mutta sain kuin sainkin sen valmiiksi ensimmäiseen näyttelyyn.

Ajatuksena itselläni oli, että puserosta tulisi liivi. Tämä ehkä osittain siksi, että pusero sinänsä oli minulle hieman liian pieni ja siksi, että olen erilaisten liivien innokas käyttäjä. Ja saisin myös säilytettyä paidan hauskoja yksityiskohtia.

Niinpä tuumasta toimeen.

Poistin paidasta hihat kokonaan ja muotoilin kädentiet. Applikoin liiviin taakse paloista kissan mukaellen vanukirjontakirjan ohjetta, kaavat kissaan löytyivät kirjasta ja suurensin niitä hieman kopiotekniikalla.

IMG_0776.JPG   1245070123_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Liiviin etuosaan aplikoin samoja kasveja, kuin takanakin. Vuoriksi kätköistäni kaivelin "pantteri"-kankaan, joka oli pinnaltaan hieman liukas, ajattelin liivin käyttömukavuutta.

Alkuperäinen kaulus jäi nappeineen paikoilleen ja poistetuista hihoista, kalvosimesta ylöspäin, tein liiviin taskut ja loppu tulikin käytettyä etuosan "nappilistaksi". Vaikkei nappeja liivissä olekaan.

IMG_0772.JPG

Ennenkuin saan liivin suoranaiseen käyttöön, sen "ohjelmassa" on vielä jäljellä kolmesta näyttelystä yksi,  "Vanhaa ja uutta" -näyttely Kallenaution kestikievarin hollituvassa heinäkuussa. Kaksi aiempaa näyttelyä, käsityöpiirin ja tilkkupiirin kevätnäyttelyt ovat jo ohitse.

Viimeisen näyttelyn jälkeen saankin sitten kaipaamani liivin varsinaiseen käyttöön. Vaikka toisaalta sen paksuuden vuoksi sitä tuskin, ja toivottavasti, ei tarvita kuin vasta syksyllä.

Tilkkupiirin kevätnäyttelyyn valmistui myös "mutteriliina", nimen annoin sille johtuen liinan kuusikulmaisesta muodosta. Muoto on taas puolestaan peräisin siinä käytetystä kuutio-muodosta, joka on yksi kauden aikana opeteltuja tekniikoita.

2009_05_221.jpg