Iltaa TV:n ääressä istuessani käsissäni on aina jonkinlainen työ. Neuloa en enää ole viitsinyt moniin vuosiin, mutta virkkaan jonkin verran. Tosin nekin sellaista helppoa, jota voi tehdä katsoessaan... tai oikeammin melkein katsoessaan. En näet kuitenkaan seuraa aina tiiviisti tv:tä vaan keskityn enemmänkin omiin ajatuksiin ja virkkaan samalla.

Viime jouluksi tein muutaman kaulahuivin ihan perusjuttuja. Samalla innostuin tekemään samankaltaisia myös itselleni. On mukava, kun on sitten mielialan mukaan vaihdeltavaa :)

Kaksi reunimmaista tein 100% villasta ja kuvittelin huovuttavani ne koneessa. Kumma juttu. Silloin kun oikein yrität saada villan huopumaan niin ei varmaan onnistu. Mutta autas, jos varoa koitat, niin varmaan menee ihan kittanaksi. No. Ajattelin kuitenkin, että kun harjaan nuo pörröiseksi, niin kelpaa ne omassa käytössä.

Tuon lilan tein ihan kokeeksi, kun en paljon ole noita pörröisiä lankoja käyttänyt. Tämä Novitan Teddy oli niin hyvää virkata (mutta purkaa ei !), että ostinpa sitä sitten lisääkin. Koska hartiani ja niskan seutu ovat kesäsäälläkin vähän viluiset, on mukava sitten laittaa tuollainen vähän kevyempi huivi harteille.

Penkoessani tillkkutuvassa hieman sellaista "sekalaiset"-otsikon alla olevaa tarpeistoa eteeni putkahti TYVEK-kokeilutkin. Joskus viime syksynä (muistaakseni) sitä kokeilin ja tutustutin myös tilkkukiltalaiset siihen. TYVEK-materiaalista luin FinnQuiltin jäsenlehdestä ja siitähän piti sitten ottaa selvää. Erinomaiset ohjeet löysin googlettamalla ja sen kautta Maijan jutuista.  Sieltä löytyy Maijan omia kokeiluja ja tosiaan hyvä perustieto Tyvek-materiaalista.

Itse kokeilin tyvekiä lähinnä tilkkuilijan näkökulmasta. Ompelin tyvekin ja erilaisia kankaita yhteen. Silitin ja kas vain, lopputuloksesta tuli mielenkiintoista jälkeä.

Tämä kuvassa olevan tein ompelemalla erilaisia pitsejä ja nauhanpätkiä tyvekille ja kuumensin ompeluksen tyvekin puolelta. Valitettavasti kuva ei ole ollenkaan niin hyvänoloinen, kuin mitä kokeilu livenä on.

Tilkkutöihin näitä voisi nähdäkseni käyttää esim jossain seinävaatteessa, laukuissa tai muissa sellaisissa paikoissa. Tyvek tekee sulaessaan kuitenkin ompeluksesta sen verran jäykän ja kovan. Kiva kokeilu kuitenkin. Säilöönhän tietenkin kokeilut pistin, jos vaikka joskus sattuu tarvitsemaan ;)

Kuten Maijan jutut -blogista voit itse todeta, ne käyvät mitä mainioimmin persoonalliseen korttiaskarteluun.

Muutaman kuvan lisää löydät Kuvamaailmani-sivulta löytyvän linkin kautta.